}
Αρχική / Slider / Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Προς τι η υγειονομική υποβάθμιση της πόλης;

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Προς τι η υγειονομική υποβάθμιση της πόλης;

Λίγη ώρα πριν το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο Πρόεδρός του Γιώργος Πάνος, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας ανακοινώνει …

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από σήμερα το πρωί αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή κατάσταση στα Ελληνικά χρονικά: φερόμενοι ως οπαδοί, αυτοχριζόμενοι ως «προστάτες» του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου του Δήμου μας!!! Ως άμεση συνέπεια, έχει διακοπεί η αποκομιδή των απορριμμάτων στο Δήμο, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια την πόλη σε υγειονομική ασφυξία εντός των επόμενων ημερών. Την ίδια στιγμή τίθεται κίνδυνος για την ασφάλεια των εργατών, οι οποίοι, ύστερα και από τις χθεσινές συλλήψεις (!!!) λόγω ανυπόστατων κατηγοριών, ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους λόγω της απειλητικής κατάστασης την οποία υφίστανται.
Προς γνώση όλων των ενδιαφερομένων, και διαψεύδοντας ανακριβή δημοσιεύματα, ενημερώνουμε ότι ο χώρος του αμαξοστασίου του Δήμου βρίσκεται εντός των ορίων ιδιοκτησίας του Δήμου μας και ουδεμία επαφή έχει, ή ακόμη περισσότερο παρακωλύει την ανέγερση ή τη λειτουργία του υπό ανέγερση γηπέδου της ΑΕΚ. Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Δήμος δεσμεύτηκε, έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, Διεύθυνση Δασών, Πολεοδομία, Δικέφαλος Α.Ε) και έχει δρομολογήσει την άμεση κατεδάφιση των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός των 10 μέτρων από το υπό ανέγερση γήπεδο. Ενημερώνουμε τέλος, ότι εδώ και τρία χρόνια ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή θεσμική προσπάθεια, για την οποία είναι ενήμερες όλες οι εισαγγελικές αρχές, για τη μεταφορά ενός παράνομου αμαξοστασίου που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση εδώ και 35 χρόνια. Οι προσπάθειες αυτές μάλιστα βρίσκονται σε πολύ θετικό δρόμο, καθώς ο Δήμος έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ως εκ τούτου, προκύπτει εύλογη απορία, προς τι το εχθρικό και επιθετικό κλίμα που καλλιεργείται όταν το γήπεδο της ΑΕΚ προχωρά, χωρίς κανένα εμπόδιο από τις εγκαταστάσεις του Δήμου; Προς τι η παρεμπόδιση της λειτουργίας του αμαξοστασίου του Δήμου όταν η μεταφορά του είναι δρομολογημένη, αλλά μέχρι τότε, είναι απαραίτητη η λειτουργία του υπάρχοντος αμαξοστασίου, που επαναλαμβάνουμε, ουδόλως εμποδίζει την ανέγερση ή τη λειτουργία του γηπέδου; Προς τι τέλος, η έκθεση σε κίνδυνο της ασφάλειας των εργαζομένων, καθώς και η υγειονομική υποβάθμιση της πόλης;
Ως Δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα αποφύγαμε κάθε πρόκληση, αρνηθήκαμε να απαντήσουμε σε ανυπόστατα δημοσιεύματα και συκοφαντίες και ακόμα και σήμερα αγωνιζόμαστε για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος των πολιτών. Γι’ αυτό και απευθύνουμε έκκληση να σταματήσει η παρεμπόδιση της λειτουργίας της καθαριότητας της πόλης μας και να πρυτανεύσει η λογική.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …