}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Όταν οι θιασώτες της στείρας άρνησης ζητούν συναίνεση

Όταν οι θιασώτες της στείρας άρνησης ζητούν συναίνεση

γράφει-ο-Ρένος-Αρβανίτης

Τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας γινόμαστε ξανά θεατές ενός «θεάτρου του παραλόγου». Από την μία η δημοτική αρχή ζητά να πέσουν οι τόνοι… και από την άλλη χρησιμοποιούνται εκφράσεις του τύπου («φτάσανε σε αυτό το σημείο εξευτελισμού»…, «μικρότητες», «πολιτικαντισμοί» και πολλά ακόμη όμορφα και άκρως συναινετικά).

Για άλλη μία φορά δηλαδή επιτίθενται με χαρακτηρισμούς, έναντι πάντων, αλλά από την άλλη ζητούν χαμηλούς τόνους και στήριξη των ενεργειών τους…!

Προσπαθούν επίσης να μας πείσουν πως για ότι γίνει από εδώ και στο εξής… και αφορά εν προκειμένω το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων δεν φέρουν καμία ευθύνη… αλλά φταίχτες είναι αλήθεια ποιοι; Δεν τους κατονομάζουν, απλά κάποιοι θα φέρουν την ευθύνη πέραν των ίδιων. Παρ’ ότι διοικούν 4 χρόνια! Μία πλήρη θητεία για κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή, για να μην ξεχνιόμαστε.

Το επαναλαμβάνουμε μήπως και το εμπεδώσουμε! Ω, ναι…, οι Διοικούντες (από το διοικώ, ασκώ διοίκηση…) της «Δύναμης Πολιτών» μας λένε ορθά κοφτά ότι για τα πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι, κάποιοι άλλοι βρε παιδιά, τι θέλετε τώρα; Ας το πούμε έτσι…, μπορεί να βρεθούν αφελείς (κούνια που τους κούναγε) που θα τσιμπήσουν και θα μας πιστέψουν. Σιγά μην το αναλύσουν κιόλας.

Με δημοσιεύματα δε του φιλικού τους τύπου, προσπαθούν να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που επιχαίρουν (!!!) με τις «απειλούμενες διαδικασίες έξωσης», με τα εξώδικα και δεν ξέρω με τι άλλο, και ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που υποστηρίζουν τη διάλυση των υπηρεσιών καθαριότητας!

Μιλάμε για απίστευτες δηλώσεις και παντελώς αυθαίρετες διαπιστώσεις που ξεπερνούν κάθε λογική! Την ίδια ώρα όμως ομιλούν για «στρεψοδικίες».

Ποιος φταίει άραγε. Η αντιπολίτευση; Αλήθεια σε τι; Οι πολίτες; Ο τύπος – τοπικός και μη- (αυτό δίνει απόδοση 1,01 να το ακούσουμε); Θα μας πείτε επιτέλους κάτι πιο συγκεκριμένο;

Λοιπόν για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Την πλήρη ευθύνη για την λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών φέρει ακέραια η εκάστοτε δημοτική αρχή. Αυτονόητα πράγματα που δυστυχώς στην πόλη μας χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε για αυτά.

Από την άλλη πλευρά τώρα, η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της τι αναφέρει; Το αποτυπώνουμε ακριβώς όπως αναγράφεται σε πρόσφατο δελτίο τύπου του «κιτρινόμαυρου συλλόγου»: «Οι λύσεις για τα σκουπίδια υπήρχαν, η ΑΕΚ ήθελε να τους βοηθήσει, αλλά η δημοτική αρχή επέλεγε συστηματικά να της γυρίζει την πλάτη».

Τι μας λέει δηλαδή η «Ένωση»; Ότι η σημερινή δημοτική αρχή ουδέποτε προσήλθε στο τραπέζι των συζητήσεων για να βρεθούν λύσεις για ζητήματα που απασχολούν την πόλη. Μπορεί να το διαψεύσει κάποιος αυτό;

Και προσθέτουμε τώρα εμείς. Όλοι μας βλέπουμε το γήπεδο της ΑΕΚ πλέον να κατασκευάζεται κανονικότατα και με γοργούς ρυθμούς. Με τις προβλέψεις να λένε ότι η ομάδα το φθινόπωρο του 2019 θα επιστρέψει στα πατρογονικά της εδάφη.

Αλήθεια η σημερινή δημοτική αρχή… τι κέρδισε από την όλη της στάση επί του θέματος για την πόλη; Ακούσατε κάτι για κάποιο ανταποδοτικό όφελος για την πόλης μας;

Ούτε ακούσατε, ούτε θα διαβάσετε τίποτα, γιατί πολύ απλά με την όλη στάση της η «διοίκηση Βασιλόπουλου-Δύναμης Πολιτών» στο θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε είναι να τεθεί στο περιθώριο… και να υπερκεραστεί.

Θα επανέλθουμε… και με άλλα σημαντικά για την πόλη μας ζητήματα, όπως αυτό της δημοτικής συγκοινωνίας (αυτό παρατηρούμε πως το θυμήθηκαν ένα χρόνο πριν τις εκλογές), της mava, των πυλώνων υψηλής τάσης στην περιοχή της νησίδας, τον «Κένταυρο», για τα οποία δεν θα βαρεθούμε να γράφουμε τι έλεγε… και τι εν τέλει έπραξε για αυτά, η σημερινή δημοτική αρχή.

Ο Ρένος Αρβανίτης είναι δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.