}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Σεμινάριο για την αναπαραγωγική υγεία και τον οικογενειακό προγραμματισμό

Σεμινάριο για την αναπαραγωγική υγεία και τον οικογενειακό προγραμματισμό

Την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό σεμινάριο στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) για τους πρόσφυγες διαμένοντες στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας με θέμα την αναπαραγωγική υγεία και τον οικογενειακό προγραμματισμό.
Η ημερίδα αυτή πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία της Γυναικολογικής κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Αγία Όλγα και ειδικότερα της κυρίας Μπακαλιάνου Κωνσταντίας Διευθύντριας ΕΣΥ- Μαιευτήρα- Χειρούργου Γυναικολόγου και της κυρίας Τελάκη Ειρήνης Υγειονολόγου- Μαιευτήρα- Γυναικολόγου, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας.
Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής υπήρξε αποτέλεσμα στενής συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων, της Γυναικολογικής Κλινικής και του Διοικητή του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Όλγα.
Στόχος της δράσης αυτής ήταν η ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με θέματα αναπαραγωγικής υγείας συμπεριλαμβανομένης της αντισύλληψης, προστασίας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και υγιεινής. Επιπλέον, μεγάλο τμήμα του σεμιναρίου επικεντρώθηκε στη σημασία του οικογενειακού προγραμματισμού καθώς και στις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις της τεκνοποίησης.
Την ημερίδα υποστήριξαν οι διερμηνείς του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων με διερμηνεία στα Αραβικά, Σορανί και Φαρσί- Νταρί. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν με τις ιατρούς κι έκαναν πολλές ερωτήσεις, αναπτύσσοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο ο οποίος ενίσχυσε τη γνώση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών προσφύγων σε θέματα πρόληψης κι ελέγχου.
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος (Κ.Ε.Δ.Φ.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Το σεμινάριο αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις ενημέρωσης των προσφύγων σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος .

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …