}
Αρχική / Slider / Έρχεται ευρωπαϊκός τελικός και στο Handball για την ΑΕΚ

Έρχεται ευρωπαϊκός τελικός και στο Handball για την ΑΕΚ

Μαγική νύχτα για την ΑΕΚ στη Μαδέιρα που τη φέρνει μια ανάσα από τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ ανδρών. Τι κι αν χρειάστηκαν πάνω από 30 ώρες ταλαιπωρίας για να φτάσουν στο νήσί στη μέση του Ατλαντικού, τι κι αν κοιμήθηκαν σε ράντζα μέσα στο αεροδρόμιο, οι παίχτες της ΑΕΚ με μια καταπληκτική εμφάνιση και απίστευτο σθένος νίκησαν με σκορ 21-29 μέσα στη Μαδέιρα και βρίσκονται μια ανάσα από τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του τμήματος. Την πρόκριση στον τελικό μιας Ευρωπαικής διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι μπαίνοντας πολύ συγκεντρωμένα, κατάφερε να πάρει από την αρχή το προβάδισμα με το σκορ να βρίσκεται στο 1-3 με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου. Κι ενώ όλοι περίμεναν τους γηπεδούχους να πιέσουν, η κιτρινόμαυροι με καταπληκτική άμυνα και τον Ραντούλοβιτς να κατεβάζει ρολά, οδηγούσαν σε λάθη ή βεβιασμένες επιλογές τους Πορτογάλους και χτύπαγαν στις αντεπιθέσεις με τον Μυλωνά, Χόγκας και Ζαμπούνη, να σηκώνουν το επιθετικό βάρος σημειώνοντας απανωτά τέρματα, διευρύνοντας έτσι τη διαφορά που έφτασε τα 10 τέρματα στο ημίχρονο και το σκορ στο 6-16, με τους παίχτες του Νίκου Γραμματικού να πραγματοποιούν να κυριαρχούν απόλυτα στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μαδέιρα μπήκε αποφασιμένη να απαντήσει προσπαθώντας με ανοιχτή άμυνα να πιέσει ψηλά τους παίχτες της ΑΕΚ κάτι που εν μέρει τα κατάφεραν, μειώνοντας στα 6 τέρματα με το σκορ στο 12-18 πετυχαίνοντας τρια τέρματα με παίχτη παραπάνω σε κενή εστία. Παρόλα αυτά οι παίχτες της ΑΕΚ, που προς στιγμή φάνηκαν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωση τους, ισορρόπησε με τη διαφορά να κυμαίνεται στα 5-7 τέρματα, με τον Νίκο Γραμματικό να πραγματοποιεί το ροτέισον βάζοντας στο παιχνίδι Πέρρο, Βαμβακά και Δομπρή αντί για Αργυρού, Βραζάλιτσα και Μυλωνά και τον Λόκκεν να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα και να κρατάει σε θέση οδηγού την ομάδα του με το σκορ στο +7 και 18-25 αναγκάζοντας τον προπονητή της Μαδέιρα να πάρει τάιμ άουτ στο 52′. Στα λεπτά που απέμεναν, οι παίχτες της ΑΕΚ, με απίστευτο σθένος και πάθος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη-πρόκριση με σκορ 21-29

ΜΑΔΕΙΡΑ (Φιντάλγκο): Καπντεβιλε, Καρβαλιο, Φερνάντες, Γκόμες Ν. , Γκόμες Ζ., Λίμα, Μάρτινς, Μιράντα, Μορέιρα, Νεκρουσετς, Πίντο, Σάντος ζ., Σάντος Ν., Σεμέδο, Βιέιρα

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαΐδης Χ., Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 2, Νικολαΐδης Π. 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκκεν, Δομπρής 1, Βαμβακάς, Αργυρού 1, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 6.

handballistas.gr

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …