}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Χαντμπολ: Ευρωπαϊκή νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά για την ΑΕΚ

Χαντμπολ: Ευρωπαϊκή νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά για την ΑΕΚ

Η Ένωση πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση, με τον κόσμο της να μετατρέπει την έδρα της Μπέρχεμ στο Λουξεμβούργο, σε δική της!
Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού εξασφάλισαν από νωρίς προβάδισμα, το οποίο με τη πάροδο του αγώνα έφτασε τα 14 γκολ.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά με 15-8, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κι άλλο ρυθμό (22-11 στο 39’, 23-12 41’) και +12 (24-12 στο 43’) φτάνοντας σε μία ευρεία νίκη και μία ιστορική πρόκριση.
Αντίπαλος της ΑΕΚ στα ημιτελικά θα είναι η πορτογαλική Μαδέιρα, η οποία στον εκτός έδρας επαναληπτικό επικράτησε της Ντιναμό Βίκτορ με 28-21.
Έχοντας κάνει το χρέος της αποκλείοντας την τουρκική Γκέζτεπε, η οποία ήταν και φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, η ΑΕΚ πήρε «δωράκι» έχοντας μία αντίπαλο, κατά πολύ υποδεέστερη, όπως η Μπέρχεμ.
Ωστόσο, τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο εύκολα κόντρα στην Μαδέιρα, η οποία βεβαίως παραμένει στα μέτρα των κιτρινόμαυρων, εάν και εφόσον παίξουν με την ίδια συγκέντρωση.

ΜΠΕΡΧΕΜ – ΑΕΚ 18-32 (8-15ημχ.)

ΜΠΕΡΧΕΜ (Αντρέι Γκουλμπίτσκι): Λισκάι, Ρέντινγκ, Καρπ, Γκούντεν 2, Στάιν 4, Πιέτρασικ 1, Βέγερ 2, Α. Μπιελ, Μορέιρα, Αλμέιδα, Γκεμάρε 3, Στούπαρ 3, Γκέρμπερ 1, Μπρίτνερ, Σμαλ, Λ. Μπιελ 2

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος 1, Πέρρος 3, Γεωργιάδης 1, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 3, Π. Νικολαΐδης 4, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 6, Δομπρής 3, Βαμβακάς 1, Αργυρού 1, Βραζάλιτσα 5, Μυλωνάς

gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Κυπελλούχος Ελλάδος ο Κοντοειδής της ΑΕΚ

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το 3ο Κύπελλο Σπάθης που διεξήχθη στην Ομοσπονδιακή Αίθουσα του ΟΑΚΑ, καθώς ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.