}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Οι Πολίτες Σε Δράση για την μετονομασία του “Σπαθάρη”

Οι Πολίτες Σε Δράση για την μετονομασία του “Σπαθάρη”

Την παρακάτω άποψη μας έστειλαν οι “Πολίτες Σε Δράση” για το θέμα που έχει προκείψει από την πρόταση του Δημάρχου να δοθεί το όνομα της Όλγας Στάθαρη στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου που κατασκευάζεται.

Ταιριάζουν και τα ονόματα. Σπαθάρης και Στάθαρη.

Μια συζήτηση θα ξεκινήσει σίγουρα (ήδη υπήρξαν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα) για την πρόταση του Δημάρχου, να δοθεί το όνομα της Όλγας Στάθαρη στο κτίριο του Α’ Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας που σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί αφού βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο κατασκευής του. Και δεν πρέπει.
Όλοι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Στάθαρη για να κατασκευαστεί το νέο σχολείο. Ήταν σε κάθε κινητοποίηση στην πρώτη γραμμή, σε κάθε συνάντηση για να διεκδικήσει, ένα «τσιμπούρι» για αυτούς που επί πολλά χρόνια είχαν ξεχάσει το ζήτημα, παρά τις οχλήσεις από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές. Ήταν αυτή που έβγαλε το θέμα από την πολιτική ατζέντα και το έβαλε στο κοινωνικό του επίπεδο. Το ένταξε στην καθημερινότητα των ιθυνόντων, με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο. Με πείσμα, πίστη και πολύ διάβασμα.
Επίσης, όλοι γνωρίζουμε, το πόσο σημαντική ήταν (για την εποχή της και όχι μόνο), η προσφορά του Αγησίλαου Σπαθάρη. Εκείνη την εποχή που η προσφυγική Νέα Φιλαδέλφεια, προσπαθούσε να αποκτήσει ρυθμούς. Διέθεσε το οικόπεδο και έχτισε ένα σχολείο για την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης που τόσο το είχε ανάγκη.
Τα πρότυπα μας και αυτά κυρίως που δίνουμε στα παιδιά μας, πρέπει να συμπληρώνονται ή/και να ανανεώνονται σύμφωνα με την εποχή. Βεβαιότατα η προσφορά προς την πατρίδα κάθε εύπορου συμπολίτη μας (πόσο μάλλον στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον) πρέπει να τιμάτε ανάλογα. Δεν είναι όμως προσφορά προς τις μελλοντικές γενιές, να τιμάτε ανάλογα και ένας άνθρωπος μέσα από την καθημερινότητά μας; Αυτή που όλοι, από τα παιδιά της σχολικής ηλικίας, μέχρι τους συμπολίτες μας της 3ης ηλικίας, ζούσαμε μαζί του τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας και η οποία αγωνιζόταν μαζί μας για τα δικαιώματά μας, πολιτισμένα και με αξιοπρέπεια; Δεν είναι και αυτό σωστό πρότυπο για τα παιδιά μας και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές;
Επ’ ουδενί δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης σε αυτό το ζήτημα. Σίγουρα δεν θα το επιθυμούσαν ούτε ο Σπαθάρης, ούτε η Στάθαρη. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν προσφέρουν για να τιμηθούν. Τουναντίον.
Άλλωστε το σχολείο διαθέτει δύο κτίρια.
Αυτό που δεν πρέπει όμως να γίνει, είναι να παραπεμφθεί και αυτό στις «Καλένδες». Αυτό θα δώσει δικαιώματα. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή και ο κ. Πάνος πρέπει να φέρει το θέμα για απόφαση. Διαφορετικά θα μπορούσε να θεωρηθεί μια «επικοινωνιακή φούσκα».
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.