}
Αρχική / Slider / Απειλεί με μέτρα την Διεύθυνση δασών ο Δήμος για τον Κένταυρο

Απειλεί με μέτρα την Διεύθυνση δασών ο Δήμος για τον Κένταυρο

Επανέρχεται μετά από 5 μήνες ο Δήμος, για το ζήτημα του νέου “Κενταύρου” που όπως φαίνεται δεν προχωρά. Όταν την πρώτη φορά ο Δήμος διαμαρτυρήθηκε, προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι καθυστερεί την κατασκευή του αναψυκτηρίου και να σας ενημερώσουμε. Όπως καταλαβαίνουμε και από την χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου εκκρεμούν κάποιες προϋποθέσεις για την αδειοδότηση καθώς η Διεύθυνση Δασών, απαιτεί την κατεδάφιση όλων των παράνομων κατασκευών μέσα στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Δείτε (εδώ) το άρθρο μας στις 9/11/2017.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου

Πρωτοφανής καθυστέρηση της Δ/νσης Δασών Αθηνών για την έγκριση του Νέου Αναψυκτήριου στο Άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας
Δεύτερο έγγραφο υπενθύμισης, απέστειλε ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στην Δ/νση Δασών Αθηνών σε σχέση με την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση απάντησης για τη μελέτη κατασκευής του νέου αναψυκτηρίου στο Άλσος της Ν.Φιλαδέλφειας.
Στο έγγραφο αναφέρονται αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα αναφορικά με την εκπλήρωση από την πλευρά του Δήμου προς όσα ζητήθηκαν από τη Δ/νση Δασών αλλά και υποθέσεων που εκκρεμούσαν εδώ και δεκαετίες, όπως :
– Η σύνταξη και η έγκριση διαχειριστικής μελέτης για το Άλσος
– Η χρηματοδότηση όλων των προβλεπομένων εργασιών συντήρησης
– Η έναρξη μεγάλων παρεμβάσεων φυτοτεχνικών, αρδευτικών, αναπλάσεων, φωτισμού, παιδικών χαρών και ποδηλατόδρομων
– Η κατεδάφιση κτιρίων που είχαν κριθεί κατεδαφιστέα όπως των Ρώσικων και του πρώην αναψυκτηρίου Κένταυρος
– Η διεκδίκηση και η εξασφάλιση της επιστροφής των 71 στρεμμάτων που είχαν «ξεχαστεί» εδώ και δεκαετίες στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομικών και κινδύνευαν να περάσουν στο Υπερταμείο.
– Η διεκδίκηση και η εξασφάλιση της επιστροφής του Μετεωρολογικού Σταθμού από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
– Η αναζήτηση χώρου μεταφοράς της Δ/νσης Καθαριότητας και η υποβολή πλήρους φακέλου χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ από το 2016.
Ας σημειωθεί ότι το νέο αναψυκτήριο προβλέπεται από τον νόμο όσο και την εγκεκριμένη από τη Δ/νση Δασών διαχειριστική μελέτη. Η προμελέτη για το νέο αναψυκτήριο κατατέθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2017. Ακολούθησαν πολλές συζητήσεις και διορθώσεις ώστε να ικανοποιηθούν απόλυτα οι απαιτήσεις του Δασάρχη κ. Σίμνου. Η οριστική μελέτη κατατέθηκε στις 3 Αυγούστου του 2017, μαζί με την αδειοδότηση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η λειτουργία του Άλσους και η προσέλκυση επισκεπτών αλλά και να στερούνται έσοδα για τη συνέχιση της αναβάθμισης και της προστασίας του.
Καταλήγοντας το έγγραφο αναφέρει «Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην έγκριση επέμβασης για το νέο Δημοτικό αναψυκτήριο εντός του Άλσους και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, λόγω των βλαβών που υφιστάμεθα από την χωρίς λόγο καθυστέρηση σας.»

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.