}
Αρχική / Slider / Δύο σοβαρά θέματα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δύο σοβαρά θέματα συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με δυο αλλαγές ο κανονισμός της Πρωτομαγιάς, 29-30/4 και 1/5 ο εορτασμός

Δεν θα βεβαιώσει ο Δήμος στους υπαλλήλους, τα χρήματα που κέρδισαν, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά

Δύο σημαντικά θέματα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ψήφιση ενός νέου κανονισμού για την διεξαγωγή του πανηγυριού της πρωτομαγιάς και η επιστροφή ή μη αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών υπαλλήλων των οποίων ανακλήθηκε η ατομική διοικητική πράξη λόγω χρήσης πλαστών δικαιολογητικών.
Για το ζήτημα του κανονισμού της Πρωτομαγιάς η αντιπολίτευση τόνισε ότι κάθε προσπάθεια για βελτίωση της κατάστασης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα την στηρίξουν. Όπως όμως τόνισαν πολλοί εξ αυτών το αποτέλεσμα θα δείξει αν και κατά πόσο αυτός ο κανονισμός θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Στη συζήτηση παρέστησαν και εκπρόσωποι των μικροπωλητών από το Πανελλήνιο Σωματείο.
Το πανηγύρι θα διαρκέσει φέτος τρεις μέρες και συγκεκριμένα από την Κυριακή 29/4 το πρωί έως και την Τρίτη 1/5 το βράδυ.

Δήμαρχος

Ήρθαμε σε επαφή με την Ελληνική Αστυνομία και δεν θα επιτραπεί να στήσει κανείς πάγκο πριν την Κυριακή το πρωί

Εκπρόσωπος Μικροπωλητών

Θα σεβαστούμε απόλυτα την επιθυμία του Δήμου

Ανανιάδης

Οι μικροπωλητές πρέπει να φροντίζουν τον χώρο τους γιατί όταν αποχωρούν υπάρχουν πολλές ζημιές σε παρτέρια, φράχτες, γκαζόν κλπ

Γεωργαμλής

Ο Δήμος γνωρίζει τη θέση και τα στοιχεία του κάθε μικροπωλητή. Να του καταλογίσει τις ζημιές που θα προκαλέσει.

Κουτσάκης

Πρέπει να μπει περισσότερη τάξη, είναι πρόκληση για εσάς να εφαρμόσετε τον κανονισμό που μας προτείνετε

Ο κανονισμός που κατά το μεγαλύτερο μέρος του βασίζεται στη νέα νομοθεσία, περί “άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων”, ψηφίστηκε ομόφωνα με δύο τροποποιήσεις. Μετά από πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Λάλου συμπληρώθηκε ότι μόρια για την επιλογή θέσης εκτός από επιχειρήσεις που έχουν έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, θα λαμβάνουν και αυτές που διαθέτουν υποκαταστήματα. Επίσης μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παπανικολάου, αποφασίστηκε, να μην εξαντληθεί το ανώτατο όριο των 5 ημερών που προβλέπει για την διεξαγωγή πανηγυριών ο νόμος και για την πόλη μας να ισχύσει το ανώτατο όριο των 3 ημερών.

Δείτε εδώ τον κανονισμό

Δεν θα βεβαιώσει ο Δήμος στους υπαλλήλους, τα χρήματα που κέρδισαν, χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά

Στο δεύτερο σημαντικό θέμα που αφορούσε την επιστροφή ή όχι των ποσών που έλαβαν λόγω της θέσης και των προσόντων τους, όσοι χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά για την πρόσληψη ή μετακίνησή τους στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, μετά από πρόταση της Διοίκησης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (17 υπέρ και 7 αποχές), να μην βεβαιωθούν στους υπαλλήλους τα ποσά αυτά. Κατά της εισήγησης τάχθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πλάτανος, Κόντος, Παπανικολάου, Ντάτσης, Αγαγιώτου, Σιώρης, Αναγνώστου. Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώθηκε από την διοίκηση, οι εν λόγω υπάλληλοι δεν προσπόρισαν παράνομο κέρδος αφού εν τέλει εργάστηκαν στην υπηρεσία που με τα πλαστά δικαιολογητικά τοποθετήθηκαν.

Αναγνώστου

Αυτοί οι υπάλληλοι στέρησαν το επιπλέον εισόδημα από άλλους συναδέλφους τους

Ντάτσης

Αν δεν είχαν καταθέσει τα πλαστά δικαιολογητικά θα είχαν προσληφθεί άλλοι στη θέση τους

Διαβάστε επίσης

1ο Μαθητικό Σκακιστικό Τουρνουά Μνήμης στον Ποντιακό Ελληνισμό

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας, και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», εν …

2 comments

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ. ΑΙΣΧΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.