}
Αρχική / Slider / Ξενάγηση του προγράμματος ESTIA στην Ακρόπολη

Ξενάγηση του προγράμματος ESTIA στην Ακρόπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 6 Μαρτίου 2018 επισκέφθηκαν την Ακρόπολη 34 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και το Ιράν, ωφελούμενοι του προγράμματος ESTIA, ανάμεσά τους 16 παιδιά. H ξενάγηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Συντονίστριας Έργου και της Συντονίστριας Πεδίου με τους Κοινωνικούς Επιστήμονες του προγράμματος ESTIA, με αφορμή την 6η Μαρτίου, Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη. Η επίσκεψη αυτή αποτελεί την πρώτη από μία σειρά επισκέψεων στην Ακρόπολη, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί και πρόκειται να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και για τους υπόλοιπους ωφελούμενους.
Την ξενάγηση υποστήριξε η διερμηνέας στις γλώσσες Φαρσί- Νταρί του Προγράμματος Στέγασης Προσφύγων καθ’ όλη τη διάρκεια της ξενάγησης. Οι ωφελούμενοι ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, συζήτησαν με τους Κοινωνικούς Επιστήμονες για την καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων και ανέδειξαν θέματα πολιτισμού των λαών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος (Κ.Ε.Δ.Φ.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Η ξενάγηση στον ιστορικό χώρο της Ακρόπολης αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις πολιτισμού που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξης των προσφύγων στη ζωή της πόλης.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.