}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / ΑΕΚ: ποδηλατικός αγώνας δρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ: ποδηλατικός αγώνας δρόμου στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – Α.Ε.Κ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

«6ο Κριτέριουμ Γεώργιος Τρανόπουλος»

Η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως σε συνεργασία με τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει αγώνα δρόμου, τύπου Πίστας (αγώνας με πόντους) στις 11/3/2018 με την επωνυμία 6o Κριτέριουμ «Γεώργιος Τρανόπουλος», σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. Ο αγώνας είναι εντεταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. για το 2018.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

ΑΓΩΝΑΣ: Τύπου Πίστας – Αγώνας με Πόντους, απόσταση στροφής 1500μ. (Άρθρα 2.9.003, 3.2.118- 3.2.119) Κάθε 2 η στροφή μετά την πρώτη, οι τέσσερις προπορευόμενοι ποδηλάτες ανά κατηγορία, που θα περνάνε πρώτοι την γραμμή τερματισμού, θα λαμβάνουν πόντους 5-3- 2-1π. αντίστοιχα. Στο τελευταίο σπριντ, οι πόντοι θα είναι 10-6- 4-2π. αντίστοιχα. Ποδηλάτες που κερδίζουν στροφή, σε σχέση με το κυρίως γκρουπ του αγώνα θα λαμβάνουν bonus 20π. Ποδηλάτες που χάνουν στροφή, από το κυρίως γκρουπ θα αποχωρούν από τον αγώνα, και θα τους αφαιρούνται 20 πόντοι, ακόμα και αν δεν έχουν καθόλου πόντους. Νικητής ανά κατηγορία θα είναι ο ποδηλάτης που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα ληφθεί υπόψη η σειρά τερματισμού, στο τελευταίο σπριντ. Θα δίδεται ουδετεροποίηση μιας στροφής για ποδηλάτες που έχουν πτώση ή αναγνωρισμένο από τους κανονισμούς, τεχνικό πρόβλημα. Σέρβις, μόνο από τον δηλωθέντα μηχανικό κάθε σωματείου, στο σημείο, όπου θα υπάρχει ανάλογη υπόδειξη. Οι ποδηλάτες, μετά την τεχνική βοήθεια θα επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο και στον αγώνα, μόνο μετά από υπόδειξη της Αγωνόδικου Επιτροπής.

ΤΟΠΟΣ: Νέα Φιλαδέλφεια – Δημαρχείο Νέας Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας

Πρόγραμμα αγώνων: 10:00 Όπεν Άνδρες-Γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας (άνω των 18 ετών) 12χλμ (8 στροφές). Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης και δήλωση περί ιδίας ευθύνης αγωνιζομένου στην Γραμματεία. Αγώνας σιρκουί, χωρίς πόντους, με τελική κατάταξη. Μπορούν να συμμετάσχουν και αθλητές με δελτίο ΕΟΠ κατηγορίας διαφορετικής από αυτές που αναφέρονται στην προκήρυξη. 10:45 Παίδες και Κορασίδες 18χλμ. (12 στροφές) 11:30 Άνδρες και Έφηβοι, σε κοινή κατάταξη και διαφορετική βράβευση 30χλμ. (20 στροφές) 12:45 Μάστερς και Γυναίκες 24χλμ. (16 στροφές) Τεχνικό Συνέδριο για όλες τις κατηγορίες: 9:30 στο χώρο της Γραμματείας.

Όροι Συμμετοχής: Για όλες της κατηγορίες (πλην open), δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στην δύναμη της Ε.Ο.Π. για το έτος 2018. Για την κατηγορία Παίδων και Κορασίδων θα υπάρξει μέγιστο ανάπτυγμα 7,01μ. Η κατηγορία Εφήβων, αγωνίζεται σε κοινή κατάταξη με την ανδρών, ως εκ τούτου το ανάπτυγμα είναι ελευθερο. Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. Οι αθλητές / αθλήτριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Το Σωματείο και το τμήμα ποδηλασίας της Α.Ε.Κ. δεν φέρουν καμία ευθύνη για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα, ως και φθορά ή απώλεια υλικού, ενδυμάτων κ.λπ. Θα υπάρχει κόστος συμμετοχής στην κατηγορία Μάστερς και στην Open, 10 ευρώ, πληρωτέα στην Γραμματεία με την παραλαβή των αριθμών αγώνα.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών, πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 15:00 στο email info [AT] aek [DOT] gr Οι δηλώσεις συμμετοχής του αγώνα ΟΠΕΝ, θα γίνουν στις 08:30 με 09.15 το πρωί στην γραμματεία του αγώνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής που αφορούν σωματεία – μέλη της ΕΟΠ, θα γίνονται αυστηρά στο συνημμένο έντυπο συμμετοχής, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης και η κατηγορία (σύμφωνα με το αγωνιστικό δελτίο) του κάθε ποδηλάτη. Σωματείο που δεν συμπληρώσει την συνημμένη φόρμα συμμετοχής και δεν την καταθέσει μέσα στην προθεσμία δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες, η δήλωση εκπροσώπου και μηχανικού του σωματείου που συμμετέχει είναι υποχρεωτική, καθώς και το τηλέφωνο επικοινωνίας τους.

Βραβεύσεις: Στους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθούν: 1η θέση κάθε κατηγορίας, Κύπελλο, 1η, 2η και 3η θέση Μετάλλιο. Στην κατηγορία Masters θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση ανά κατηγορία, εφόσον συμμετάσχουν τουλάχιστον πέντε ποδηλάτες ανά ηλικιακό γκρουπ (30-39, 40-49, 50-59, 60+, Masters Γυναίκες), διαφορετικά θα ισχύσει συγχώνευση με την πλησιέστερη κατηγορία. Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο τερματισμού στις 14:00.

Απρόβλεπτα Θέματα: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, θα αποφασίζει επί τόπου, τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία μπορεί κατά περίπτωση να προβεί σε μερική τροποποίηση της παρούσας. Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε με: ΑΕΚ Ερασιτεχνική 2102584582 Αγωνόδικος Επιτροπή : Αλυτάρχης – Δημ.Λαζαρίδης Κριτές – Χρ.Γεωργίτση, Στ.Γεωργίτσης, Βας.Σαρλάς, Αγγ.Χατζόπουλος , Ελ.Λυμπεράκου, Ευτ.Παπαδόγιαννη.

Η ΑΕΚ υπήρξε πρωτοπόρος και στο ποδήλατο…

Το ποδηλατικό τμήμα της Ένωσης ιδρύθηκε το 1929, με εμπνευστή τον θρυλικό Μ. Καλούδη. Εκείνη την εποχή το ποδήλατο ήταν ίσως το πιο περιζήτητο μέσο άθλησης. Κατακτούσε όλο τον κόσμο και η ΑΕΚ με μεγάλους ποδηλάτες όπως ο Πετούν, ο Ταρσινιάν, ο Τσαλίκης και ο Κρίσσαλης έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία… Ουσιαστικά η ΑΕΚ είναι η ομάδα που καθιέρωσε το ποδήλατο στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’20 και στις αρχές του ’30.

Το 1931 η ΑΕΚ είχε συμμετοχή στους Βαλκανικούς αγώνες της Σόφιας με τον Καλούδη. Με έφορο τον Δημήτρη Φρυδά οι κιτρινόμαυροι κατέκτησαν τα σκήπτρα στην ελληνική ποδηλαδία με σπουδαίους αθλητές όπως ο Καψοκέφαλος, ο Δημητριάδης και ο Κουβέλης. Το 1940, λίγο πριν τον πόλεμο, ο Καλούδης αναδείχθηκε χρυσός Βαλκανιονίκης στα 33 χιλιόμετρα στο Βουκουρέστι. Η ΑΕΚ μεσουρανούσε μα δυστυχώς δεν είχε την δυνατότητα αύξησης της δυναμικής της γιατί απλά δεν υπήρχε συναγωνισμός από άλλα σωματεία… Το 1949 το δίδυμο Καλούδης – Κουβέλης είχε συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου.

Την δεκαετία του ’50 ξεχώρισαν ποδηλάτες με μεγάλο ταλέντο όπως οι Δαβούτης, Κουγιουμτζής,Γεωργιάδης, Χατζηαργύρης, Αράπης, Μπάρδας, Αλεξίου, Τζιώτης, Μπάρλας, Τρασιάν. Από το 1960 μέχρι το 1980 παρότι πλέον ο ανταγωνισμός ήταν πιο δυνατός η ΑΕΚ σάρωνε τίτλους και διακρίσεις με τους Σπυρίδη, Κωϊτάκο, Μουστάκη, Ρηγούτσο, Γ. Τζώλη, Νταλίπη, Καντιώτη και Δημητόγλου. Αξέχαστο θα μείνει και το δίδυμο Βάσκου – Λουλούκου που κέρδιζε όλους τους τίτλους και τις πρωτιές σε όλα τα αγωνίσματα…Χαρακτηριστικό ήταν ότι πριν τους αγώνες οι υπεύθυνοι των διοργανώσεων κρατούσαν κενές τις θέσεις 1-2 στην τελική κατάταξη και άρχιζαν να σημειώουν ονόματα αθλητών μετά την 3η θέση…

Οι πρώτες δυο ήταν αγκαζαρισμένες μόνιμα από τους Ενωσίτες πρωταθλητές… Το μεγαλύτερο κεφάλαιο όμως στην ιστορία του κιτρινόμαυρου ποδηλατικού τμήματος ήταν ο Έφορος Γιώργος Τρανόπουλος… Ο άνθρωπος που έκανε την ΑΕΚ πρώτη και αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα. Υπήρξε στυλοβάτης του τμήματος και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΚ επί Λουκά Μπάρλου με τον οποίο είχαν στενή φιλία… Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 το ιστορικό τμήμα της Ένωσης άρχισε να μαραζώνει…

Τα ηνία χάθηκαν και η ποδηλασία της ΑΕΚ πέρασε στην απαξίωση…
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης του τμήματος…

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη νίκη πρόκριση στους 8 του κυπέλλου για τον Ιωνικό

Σε έναν αγώνα – θρίλερ ο Ιωνικός κακατάφερε να εξοντώσει τον Φίλιππο Βέροιας με τελικό σκορ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.