}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Μύρισε άνοδος

Μύρισε άνοδος

Το πιο αποφασιστικό ίσως βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ έκανε την 20η αγωνιστική η ΦΕΑ! Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας νίκησε το βράδυ της Πέμπτης 1 Μαρτίου, εκτός έδρας τον Θεμιστοκλή με σκορ 55-59 και πλέον στις έξι εναπομείναντες αγωνιστικές θέλει τέσσερις νίκες για να σφραγίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στην Α’ ΕΣΚΑ.

Όπως φανερώνει και το τελικό σκορ το παιχνίδι στο Αιγάλεω ήταν ντέρμπι με τα όλα του που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συχνά στο σκορ και κανείς δεν ήξερε τι μέλλει γενέσθαι σε κάθε φάση.

Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ενώ αρχικά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέντε πόντους (45-40), οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Καραλευθέρη κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους διαφορά και να φτάσουν με μεγάλη δυσκολία στην κατάκτηση του 19ου ροζ φύλλου αγώνα για τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός γκαρντ των “κυανέρυθρων” οκτώ λεπτά πριν το φινάλε με καλάθι και φάουλ ισοφάρισε (45-45), ενώ τρία λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο έδωσε το προβάδισμα στη ΦΕΑ με +4 (48-52). Οι γηπεδούχοι, όμως, με τρίποντο του Βοϊδήλου έφεραν το ματς στα ίσια (53-53) για να ακολουθήσει μια σειρά από πολλές φάσεις ακατάλληλες για καρδιακούς.

Δύο λεπτά πριν ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας ο Βασίλης Γιαννουλάκος έκοψε εντυπωσιακά τον Δρακόπουλο και στην επίθεση της ΦΕΑ, ο Γιώργος Δεληγιάννης με 1/2 βολές σημειώνει το 53-56. Με το πέμπτο φάουλ στα 40 δευτερόλεπτα του Γιαννουλάκου, ο Θεμιστοκλής μείωσε 54-56. Παράβαση μπρος πίσω για τους γηπεδούχους και στην επαναφορά νέος λάθος ασυνεννοησίας των παικτών της ΦΕΑ.

Στη συνέχεια της φάσης, ο Κώστας Μπασέας με πολύ καλή άμυνα κλέβει εντυπωσιακά την μπάλα από τους αντιπάλους του και ο Αλέξανδρος Στεργιάκης με 2/4 βολές γράφει το 54-58. Ο Βοϊδήλος με 1/2 βολές μειώνει 55-58 και ο Δεληγιάννης με τον ίδιο τρόπο διαμορφώνει το τελικό 55-59 μέσα σε αποθέωση για τους παίκτες του Αλέξη Καρατζά που βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου τους.

Επόμενος αντίπαλος για την ΦΕΑ, ο Κτησιφώντας Παιανίας την επόμενη Πέμπτη 8 Μαρτίου στις 8:15 μ.μ. στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καραβίτης, Σακκής.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-13, 28-33 (ημίχρονο), 43-40, 55-59.

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ (Τσαπάκης): Δρακόπουλος 16, Λαρεντζάκης, Ρώης 8 (1), Τσατσάνης 5 (1), Σπανίδης 2, Παπαπαναγιώτου, Σωτηρίου 2, Γαλάνης, Τασούλας 8, Βοϊδήλος 4 (1), Κουρής, Καρτσούνης 10.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Καραλευθέρης 14, Ρωμοσιός 2, Αναούνης, Λουφόπουλος, Στεργιάκης 16, Τριχιάς, Τσεκούρας, Μπασέας, Δεληγιάννης 12 (2), Μπάτσος 2, Γιαννουλάκος 13, Λιναρίτης.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.