}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Ο καθηγητής Π. Πανταζάκος στη συνάντηση του Μητροπολίτη με τους νέους

Ο καθηγητής Π. Πανταζάκος στη συνάντηση του Μητροπολίτη με τους νέους

Ο κ. Παναγιώτης Πανταζάκος καθηγητής Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν ο επίσημος καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους νέους της Ιεράς Μητροπόλεως, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας.
Γι’ άλλη μία φορά πολλοί μαθητές, φοιτητές και νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, η οποία σαν σκοπό έχει τον διάλογο, την επικοινωνία, αλλά και τη γνωριμία των νέων παιδιών με τον Επίσκοπό τους καθώς και την ανταλλαγή απόψεων ή και προτάσεων πάνω σε πνευματικά, κοινωνικά και ποικίλα άλλα θέματα.
Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Πανταζάκο, τον οποίο ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και στη συνάντηση αυτή.
Στην ομιλία του ο κ. Παναγιώτης Πανταζάκος αναφέρθηκε στην οντολογική σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, βασιζόμενος τόσο στην αρχαία ελληνική φιλοσοφική σκέψη, όσο και στο λόγο της Αγίας Γραφής Γραφής. Χρησιμοποιώντας χωρία Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας προσπάθησε να δώσει σε αδρές γραμμές πολλά από τα στοιχεία που καταξιώνουν τον άνθρωπο ως φύλακα και διαχειριστή της κτίσεως, αναφερόμενος παράλληλα και σε όλους εκείνους τους παράγοντες που διαστρεβλώνουν ή και αλλοιώνουν τη σχέση και την παρουσία του ανθρώπου με το φυσικό και φυτικό βασίλειο.
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων που επεκτάθηκε και στο οικολογικό ζήτημα καθώς και σε γενικότερα ενδιαφέροντα φιλοσοφικά ζητήματα και θέματα.
Πριν τη συνάντηση τελέσθηκε η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Τζέλης: Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Εκπαιδευτική Κοινότητα

Την έλλειψη διαβούλευσης με τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς ανέφερε ως κύρια αιτία του προβλήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.