}
Αρχική / ΕΔΩ... Φιλαηδόνα / Δράσεις της Ένωσης Κρητών

Δράσεις της Ένωσης Κρητών

Η Ένωση Κρητών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, συνέχισε και την περίοδο των εορτών τις δραστηριότητές της, τιμώντας την παράδοση και το χριστιανισμό.
Την Παρασκευή 22/12, μια όμορφη παρέα κρητικόπουλων όλων των ηλικιών παρευρέθη στο Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας και έψαλλε τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δήμαρχο της πόλης μας. Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα παρουσία Δημάρχου και Αντιδημάρχων.
Δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα την παραμονή των Χριστουγέννων, αφού βάλαμε τις παραδοσιακές μας φορεσιές, συνοδεία λύρας, περιδιαβήκαμε τους δρόμους και τα καταστήματα της πόλης μας, ψάλλοντας τα κρητικά κάλαντα. Η αγάπη που λάβαμε από όλο τον κόσμο και τα γελαστά πρόσωπα μας γέμισαν χαρά. Ιδιαίτερα συγκινητική η καθιερωμένη μας πλέον επίσκεψη στους ηλικιωμένους του γηροκομείου του Αγίου Ιωάννη, όπου είπαμε τα κάλαντα και προσφέραμε καλούδια και ευχές.
Την Παρασκευή 29/12, συμμετείχαμε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, περνώντας ένα όμορφο απόγευμα στο περίπτερο πολιτισμού στο Πάρκο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων. Ψάλλαμε τα κρητικά κάλαντα, μιλήσαμε για τα έθιμα του τόπου μας και διασκεδάσαμε προσφέροντας ρακή από το ρακοκάζανό μας και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα.
Να είμαστε όλοι καλά, με υγεία και να ανταμώσουμε και του χρόνου.

krites-kalanta3

krites-kalanta2

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …