}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Απογαλακτισμός…

Απογαλακτισμός…

Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει και απογαλακτισμό της διοίκησης. Μετά την μεγάλη αντιπαράθεση, με τον τέως (πλέον) Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο για την «ιδιωτικοποίηση» και την ανεξαρτητοποίηση του Βασίλη Παπακώστα, ήρθε και η αλλαγή στο προεδρείο του σωματείου εργαζομένων.

Το τελευταίο δεν θα πρέπει πιθανότατα να το συνδυάζουμε με τα προηγούμενα αλλά το timing μας αναγκάζει. Η εκλογή του νέου προεδρείου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως νίκη της διοίκησης, είναι όμως σίγουρα ήττα των «εσωτερικών αντιπάλων». Άλλωστε ο ίδιος ο Δήμαρχος τόνισε απαντώντας στον Βασίλη Παπακώστα ότι δεν θα ανεχθούν φράξιες και τοποτηρητές.

Δεν ξέρουμε βέβαια, κατά πόσο οι εργαζόμενοι τα έλαβαν αυτά υπόψη τους, το σίγουρο όμως είναι ότι η παράταξη του προηγούμενου Προέδρου καταποντίστηκε και τελικά ο ίδιος, δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Πιθανότατα γιατί έκανε το λάθος να ταυτίσει, περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, τα κομματικά συμφέροντα, με τα συνδικαλιστικά διακυβεύματα.

Ωφελημένοι οι Ανεξάρτητοι. Κατά τον πρώην πρόεδρο, συνδυασμός ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ. Εισέπραξαν την συνεπή τους παρουσία τα προηγούμενα τρία χρόνια, την φθορά των προηγουμένων και την έντιμη στάση του ΚΚΕ που δεν άφησε να κυριαρχήσουν οι «φωνές της διχόνοιας». Αυτό ήταν άλλωστε το δίκαιο αφού Aνεξάρτητους ψήφισε το 49% των εργαζομένων. Και όπως φαίνεται Ανεξάρτητοι και ΔΑΣ σκοπεύουν να λειτουργήοουν προς όφελος των συναδέλφων τους και κατ’ επέκταση των πολιτών. Ο χρόνος θα δείξει.

Αυτά που ακούστηκαν εκατέρωθεν την τελευταία περίοδο, δύσκολα θα ξεχαστούν. Και τα περί «ιδιωτικοποίησης» ήταν απλά η αφορμή. Δεν είναι τυχαίο που σε πρώτη φάση ο Βασίλης Παπακώστας ψήφισε και το σωματείο δεν αντέδρασε. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρασαν, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με κορυφαία αυτή της ανάπλασης του άλσους.

Είναι σίγουρο ότι ο μήνας που προηγήθηκε, θα επηρεάσει ιδιαίτερα το μέλλον. Ήταν η πρώτη φορά (τα τελευταία τρία χρόνια) που απομονώθηκαν οι ακραίες φωνές και επικράτησε η κοινή λογική. Και η κοινή λογική έχει περισσότερους οπαδούς. Όχι τους πιο φανατικούς αλλά τους περισσότερους.

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …