}
Αρχική / Επίκαιρα / Αθλητικά / Το ΣΤΕ απέρριψε και τους 56

Το ΣΤΕ απέρριψε και τους 56

Tο Συμβούλιο της Επικρατείας, απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί μαζί με την προσφυγή που έκαναν πριν λίγες μέρες 56 πολίτες και ζητούσαν την ακύρωση της άδειας του γηπέδου της ΑΕΚ. Το έργο συνεχίζεται κανονικά και στις αρχές του έτους αναμένεται να εγκατασταθεί στο οικόπεδο εργολάβος.

Το ρεπορταζ

Μια νέα σημαντική απόφαση υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ πήρε σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού απέρριψε την αίτηση 56 κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας με την οποία αξίωναν την προσωρινή (έστω) αναστολή των εργασιών στο οικόπεδο που δημιουργείται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια. Πιο συγκεκριμένα οι 56 με αίτησή τους ζητούσαν να σταματήσουν τα έργα έως την έκδοση της απόφασης στην κύρια προσφυγή που έχουν καταθέσει (και η εκδίκασή της έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο) και αφορά την αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο η αίτηση αναστολής, όσο και η προσωρινή διαταγή για αναστολή εργασιών στην Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν απορριφθεί κάτι που βέβαια αναμένεται να μάθουμε όταν κοινοποιήσει με την οποία αυτοί ζητούσαν να σταματήσουν τα έργα μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής τους για ακύρωση της οικοδομικής άδειας που έχει προγραμματιστεί τον Φεβρουάριο όπως προαναφέραμε…

Πρόκειται για μια (ακόμη) σούπερ εξέλιξη για την ΑΕΚ και το ζήτημα του γηπέδου της. Κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτή η απόφαση συνιστά την τρίτη στη σειρά δικαίωση του έργου και αποτελεί τη νομική θωράκισή του από το ΣτΕ. Επίσης, αυτή η απόρριψη των ασφαλιστικών αποτελεί σύμφωνα με νομικούς κύκλους πρόκριμα και για την κύρια δίκη και τέλος (και πολύ σημαντικό) δεν σταματούν τα έργα στο γήπεδο, κάτι που σημαίνει ότι η δεύτερη φάση των εργασιών θα ξεκινήσει κανονικά (λογικά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2018).

Αναλυτικά το πέμπτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικράτειας (υπό την προεδρία του κ. Αθανάσιου Ράντου) αποφάσισε (υπ’ αριθμόν απόφαση: 347/2017) την απόρριψη ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων. Ποιοι είναι αυτοί οι ισχυρισμοί; Ότι η κατασκευή και λειτουργία του γηπέδου (και όχι μόνο) θα προκαλέσει επιδείνωση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Το ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι υποχρεωτικός για το έργο ο χωροταξικός σχεδιασμός υπογραμμίζοντας δε ότι στην ίδια θέση υπήρξε και λειτουργούσε επί σειρά ετών όπως είναι γνωστό το «Νίκος Γκούμας», το γήπεδο της ΑΕΚ κοινώς που προϋπήρχε στο οικόπεδο

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …