}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / ΣΟΝΦ: Κύπελλο “Σπύρος Λοβέρδος”

ΣΟΝΦ: Κύπελλο “Σπύρος Λοβέρδος”

O σκακιστής του ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας Αλέξης Κωστούρος με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες αναδείχθηκε νικητής του 11ου Φθινοπωρινού Όπεν του ΣΟΝΦ, διοργάνωση που από εφέτος επονομάσθηκε “Κύπελλο Σπύρος Λοβέρδος” προς τιμή του Σπύρου Λοβέρδου που έφυγε από κοντά μας το Δεκέμβρη του 2016. Ο Αλέξης συμμετέχει τακτικά στα τουρνουά μας και δεν είναι η πρώτη φορά που κατακτά την 1η θέση σε αυτά.
Η ανταπόκριση και συμμετοχή δοκίμασε τα όρια της χωρητικότητας της αίθουσας του ΣΟΝΦ. Συνολικά πήραν μέρος 44 σκακιστές όλων των ηλικιών από 15 συλλόγους της Αττικής.
Στη 2η θέση με 5,5 βαθμούς ο Στέργιος Ρουμελιώτης του ΣΟΝΦ, που υπήρξε κατά γενική ομολογία η έκπληξη του τουρνουά Ο Στέργιος, που ασχολείται ελάχιστα χρόνια αγωνιστικά με το σκάκι, έκανε πολυ΄καλή εμφάνιση, ουσιαστικά τελείωσε αήττητος και διεκδίκησε με αξιώσεις την 1η θέση παρότι καταλάμβανε μόλις την 27η θέση της αρχικής κατάταξης!
Στην 3η θέση και 1ος βετεράνος ο Κωνσταντίνος Καπαγιαννίδης του ΑΣ Ασπροπύργου “Άσπρος Πύργος”, που τα τελευταία χρόνια σταθερά τιμά τις διοργανώσεις και τις εκδηλώσεις του ΣΟΝΦ. Πρώτη γυναίκα βγήκε η Ελένη Μπαλάσκα του ΣΟΝΦ με 3,5 βαθμούς.
1ος νέος κάτω των 16 με 5 βαθμούς ο Νικόλας Δεληγιάννης, και πρώτη κοπέλα κάτω των 16 η Κωνσταντίνα Ντάλλα με 3 βαθμούς – και οι δύο αποτελούν ήδη βασικά στηρίγματα της ομάδας μας. Στην κατηγορία κάτω των 12 πρώτευσε ο Αριστείδης Παρασκευϊδης του ΣΟΝΦ.
Επικεφαλής διαιτητής, υπεύθυνος κληρώσεων και οργανωτής του διαιτητικού πουλ του τουρνουά ήταν ο πρώτος πρόεδρος του ΣΟΝΦ και Διεθνής Διαιτητής Οδυσσέας Βαζελάκης.

Το τουρνουά αυτό όμως δεν ήταν και η αυλαία της δραστηριότητας του ΣΟΝΦ για το 2017.

• Την Παρασκευή 22/12 στις 6:30 μμ θα κλείσουμε το 2017 με το Χριστουγεννιάτικο Ράπιντ
• ενώ από τη Τρίτη 2 έως το Σάββατο 6 Γενάρη κάνουμε ποδαρικό στο νέο χρόνο με το Εορταστικό Όπεν “Πρωτοχρονιά 2018”.
Η συμμετοχή στις διοργανώσεις του ΣΟΝΦ είναι όπως πάντα ανοικτή σε όλους τους σκακιστές χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …