}
Αρχική / Αθλητικά Νέα / Έκανε το 11 στα 11 η ΦΕΑ

Έκανε το 11 στα 11 η ΦΕΑ

Ανεβάζοντας στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο η ΦΕΑ έκανε το 11/11 στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑ επικρατώντας την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου το βράδυ με σκορ 62-52 επί του ΑΟ Καρέα στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι Αλέξανδρος Στεργιάκης, Γιώργος Δεληγιάννης και Κώστας Ρωμοσιός πήραν την ομάδα τους στις πλάτες τους και με ένα σερί 12-0 (από 30-29 σε 42-29) οδήγησαν τον σύλλογο της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας σε μια σχετικά άνετη επικράτηση.
Ο πρώτος ήταν πρώτος σκόρερ των “κυανέρυθρων” με 18 πόντους, ο δεύτερος πρόσθεσε εννέα με ένα τρίποντο, ενώ ο αρχηγός πέτυχε 12 επίσης με ένα τρίποντο που ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του ματς.
Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει, η ΦΕΑ πήρε κεφάλι από την αρχή του ματς και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 16-10. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι ψηλώνοντας την ομάδα σε σχήμα και γυρίζοντας την άμυνα σε ζώνη περιόρισαν το παιχνίδι των παικτών του Αλέξη Καρατζά σε διεισδύσεις αναγκάζοντάς τους σε μακρινά άστοχα σουτ. Στην επίθεση, ο Καρέας με μερικά εύστοχα σουτ μείωσε αρχικά και στη συνέχεια προηγήθηκε για πρώτη φορά με σκορ 21-22 με καλάθι του Τσολάκου 3:40 πριν το τέλος του ημιχρόνου (21-27).
Οι φωνές του Καρατζά στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου αφύπνισαν τους παίκτες του, οι οποίοι παίζοντας πολύ δυνατή επιθετική άμυνα ανάγκασαν τον αντίπαλο σε συνεχόμενα άστοχα σουτ παίρνοντας ταυτόχρονα γρήγορα ριμπάουντ και με αλλεπάλληλους αιφνιδιασμούς εκτόξευσαν την διαφορά στους +16 (46-30) με μία εύστοχη βολή του Στέλιου Λουφόπουλου.
Ίδιο σκηνικό και στο τελευταίο δεκάλεπτο με λίγο παραπάνω ένταση και νεύρα από τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν να μειώσουν (53-42). Ένα καλάθι και φάουλ του Ρωμοσιού επανέφερε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (56-42) για να φτάσουμε στο τελικό 62-52, όπου σήμανε το ενδέκατο ροζ φύλλο αγώνα σε ισάριθμα παιχνίδια.
Επόμενος αντίπαλος για τη ΦΕΑ, ο Αίολος Ταύρου την επόμενη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ. στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου και τελευταία για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπούκας, Αμπελίδης.
Δεκάλεπτα: 16-10, 21-27 (ημίχρονο), 46-33, 62-52.
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Αφαλίδης, Ρωμοσιός 12 (1), Αναούνης, Λουφόπουλος 7, Στεργιάκης 18, Τσεκούρας, Μπασέας, Δεληγιάννης 9 (1), Μπάτσος 6, Γιαννουλάκος 4, Καρβέλης, Καραλευθέρης 6.
ΑΟ ΚΑΡΕΑ (Σούφλας, Πλούμης): Μανούρης, Κοκοτσάκης 2, Μαμαλάκης 3, Μακρής 17 (1), Χατζημωράκης 2, Κοκοτσάκης Γ., Κοκοτσάκης Σ. 6, Τσολάκος Κ. 4, Τσολάκος Ε. 5, Περγαντής 6 (1), Παπαγιαννόπουλος 5 (1), Δημητρίου 2.

Διαβάστε επίσης

Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Δήμος συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας – Η διαδρομή της και το τελετουργικό …