}
Αρχική / Επώνυμα & Ανώνυμα / Προχωράει ο νέος «Κένταυρος»

Προχωράει ο νέος «Κένταυρος»

grafei-o-nikos-papanikolaou

Έχει συμβεί και στο παρελθόν, την ώρα που ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας διεξάγει σημαντικές για την πόλη διαπραγματεύσεις, να υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις μελών της παράταξής του, με αμφιλεγόμενες ερμηνείες. Έχει συμβεί και με το γήπεδο της ΑΕΚ, συνέβη και χθες όταν (όπως πληροφορηθήκαμε), γινόταν επιτόπια αυτοψία των αρμόδιων φορέων για την ανέγερση του νέου Κενταύρου.

Το κτίριο του παλιού αναψυκτήριου είχε φτάσει (από τις αρχές του 1970) μετά από διάφορες επεκτάσεις, τα 550 τ.μ. πλέον περίπου 2200 τ.μ. διαμορφωμένου περιβάλλοντος χώρου. Στον Δήμο είχε επιβληθεί ετήσιο πρόστιμο περί τις 550.000 ευρώ από το 2007 και απαγόρευση μίσθωσης του ακινήτου από το 2009.

Η διοίκηση προχώρησε στην κατεδάφιση του ακινήτου το καλοκαίρι του 2015 και στο σχεδιασμό ενός νέου αναψυκτήριου. Έκτοτε μεσολάβησαν πάνω από 2 χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες, έκαναν τις δέουσες διαδικασίες ώστε να εγκριθεί η προμελέτη για το νέο κτίσμα των 120 τ.μ. Εκκρεμεί βέβαια η συμμόρφωση του Δήμου με την 2341/04-12-2009 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής και την υπ’ αρ. πρωτ. 1319/19-07-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για την απομάκρυνση των υπολοίπων κατασκευών και εγκαταστάσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο χώρος μεταφόρτωσης των σκουπιδιών. Σύμφωνα με την διοίκηση, ο Δήμος έχει προβεί σε όλες τις διαδικασίες ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι απομακρύνσεις.

Στον Δήμο είχε επιβληθεί ετήσιο πρόστιμο περί τις 550.000 ευρώ από το 2007 και απαγόρευση μίσθωσης του ακινήτου από το 2009

Σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι άξιο απορίας γιατί διατυπώνεται η άποψη ότι ο Δήμος εκβιάζεται και μάλιστα από επίσημα χείλη. Εξυπηρετεί σε κάτι αυτή η προσέγγιση; Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν στερηθεί τα τελευταία χρόνια (πολύ πριν την κατεδάφισή του αφού ήταν αδύνατο να μισθωθεί) έναν πραγματικά χρηστικό χώρο. Η διοίκηση πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε δόκιμο τρόπο ώστε να κατασκευαστεί ξανά ένα αναψυκτήριο που είναι ένα σημαντικό έργο για την πόλη και θα δώσει πνοή στο άλσος, καθιστώντας το πόλο αναψυχής. Αν η εκτόξευση κατηγοριών περί εκβιασμού (όταν μάλιστα οι αποφάσεις συμμόρφωσης προηγούνται κατά πολλά χρόνια της σημερινής διοίκησης) φέρουν αποτέλεσμα, θα το δούμε στο άμεσο μέλλον. Εμείς, ευχόμαστε σύντομα να πάρει ένα τέλος αυτή η διαδικασία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που είναι η ανέγερση του νέου «Κενταύρου».

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινίδης: υπερθεματίζει για την χρήση των σχολικών προαυλίων

Θέσεις στάθμευσης στα προαύλια των σχολείων. Αλήθειες και υπερβολές… Πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα η «διερευνητική» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.